UK Vintage Radio Repair and Restoration Powered By Google Custom Search Vintage Radio Service Data

Go Back   UK Vintage Radio Repair and Restoration Discussion Forum > Specific Vintage Equipment > Vintage Television and Video

Notices

Vintage Television and Video Vintage television and video equipment, programmes, VCRs etc.

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 26th Oct 2015, 7:46 am   #1
dj_fivos_sak
Heptode
 
Join Date: Mar 2015
Location: Lefkada, Greece
Posts: 762
Default National NV-7500EM VCR very strange problem

I have a very strange problem with this early Panasonic machine. When the machine is in stop mode, even without a tape inside, the machine displays signal (snow) from the actual video heads! I cannot get E-E signals through the vcr neither from line in or tuner. This happened suddenly while I was using the machine regularly and I don't know what caused this! When I press play, I can see the head drum spinning up right on the telly and the picture comes up distorted! What I mean is that, normally when you press play, you have to wait for the tape to load and then after a couple of seconds, the picture comes up. In my case, the picture from the heads is constantly there. I will post a video on YouTube soon to explain it better.
dj_fivos_sak is offline  
Old 26th Oct 2015, 9:25 am   #2
dj_fivos_sak
Heptode
 
Join Date: Mar 2015
Location: Lefkada, Greece
Posts: 762
Default Re: National NV-7500EM VCR very strange problem

https://www.youtube.com/watch?v=DoCSqAy11rY

Here's the video.
dj_fivos_sak is offline  
Old 26th Oct 2015, 11:35 am   #3
8 Tracker
Hexode
 
8 Tracker's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Mablethorpe, Lincolnshire, UK.
Posts: 256
Default Re: National NV-7500EM VCR very strange problem

Just a thought, some machines had a relay to switch between E-E and off-head signals. Could this be stuck or receiving a constant signal?
Mark.
__________________
Nobody's perfect. I'm a nobody. Therefore I'm perfect!
8 Tracker is offline  
Old 26th Oct 2015, 3:14 pm   #4
Nickthedentist
Dekatron
 
Nickthedentist's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Oxford, UK.
Posts: 15,006
Default Re: National NV-7500EM VCR very strange problem

Have you got the manual? The signal path will no doubt be quite clearly marked, and you should be able to work out what's going wrong and where.
Nickthedentist is offline  
Old 26th Oct 2015, 11:03 pm   #5
dj_fivos_sak
Heptode
 
Join Date: Mar 2015
Location: Lefkada, Greece
Posts: 762
Default Re: National NV-7500EM VCR very strange problem

I have the manual for the NV-7200 and 7800 models. Mine is multi system.
dj_fivos_sak is offline  
Closed Thread

Thread Tools



All times are GMT +1. The time now is 10:58 pm.


All information and advice on this forum is subject to the WARNING AND DISCLAIMER located at https://www.vintage-radio.net/rules.html.
Failure to heed this warning may result in death or serious injury to yourself and/or others.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©2002 - 2020, Paul Stenning.